Vår Story

Våra produkter tillverkas i Marocko strax utanför staden Marrakech, i samma område där Arganträden växer. Traditionellt sett har arganolja använts i Marocko i alla tider, både i traditionell medicin, kosmetika och matlagning. Med hjälp av enkla verktyg och en lång tradition av hantverk pressas oljan fram. Tillverkningen sker på ett primitivt sätt för hand utan att skada varken miljön, människor eller djur. Just därför kan små ojämnheter och skönhetsfel förekomma på våra handgjorda produkter och det är bland annat det som gör våra produkter så speciella och unika.

Vår arganolja är ECO-certifierad och vegansk, oljan tillverkas på ett kooperativ där 60 kvinnor arbetar. Kooperativet har bildats för att främja kvinnors självständighet och ger dem möjlighet att försörja sig själva och sina familjer. De får möjlighet att arbeta och utbilda sig och alla intäkter från försäljningen av arganoljan går till löner till kvinnorna på kooperativet.  

På senare år har arganoljans mirakulösa effekter på människans kropp börjat komma upp till ytan mer och mer, dock är kunskapen om arganeffekten fortfarande relativt låg i Europa. Läs mer om Arganeffekten HÄR

Vår ekologiska arganolja av premiumkvalitet finns som huvudingrediens i alla våra produkter.  

Så tänk på det, varje gång du lägger en vara i korgen på Arganoft.se kan du känna dig trygg med att du fått en premiumprodukt och samtidigt bidragit till ökad jämlikhet i Marocko.